Türkiye'nin teknoloji merkezi TUSAS – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., 2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye'nin en önemli projelerini yürütmenin gururunu yaşıyor. TUSAS yepyeni ürünleri ile IDEF 2017'de ziyaretçileri ile buluşmaya hazırlanıyor.
09-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan "13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda TUSAS, 1640 metrekare büyüklüğünde bir stand ile yer alacak. (Salon:12, Stand No:1204)
TUSAS, TSK envanterinde ülke savunmasına hizmet eden, üstün yetenekleri, geniş görev yelpazesi ile sahada operasyonel olarak kendini ispat etmiş olan T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopterinin yanı sıra, IDEF 2017'de Türkiye'nin vizyon projesi Milli Muharip Uçak, Özgün Helikopter T625, Silahlı HÜRKUŞ ve ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi Silah Entegrasyonu'nuilk kez sergileyecek.
En zorlu iklim şartları ve coğrafyada, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında etkin bir şekilde faaliyet gösterebilen bir helikopterin, milli imkân ve kabiliyetler kullanılarak tasarlanması ve üretilmesine yönelik başlatılan Özgün Helikopter Programı, TUSAS ana yükleniciliğinde, planlanan program takvimi ve bütçesine uygun bir şekilde yürütülüyor.
ATAK Programı süresince kazanılan bilgi, birikim ve yetenek havuzu temel alınarak başlanılan Özgün Helikopter Programı kapsamında, yapısal ve aviyonik sistemlerin yanı sıra, transmisyon, rotor ve iniş takımları gibi kritik öneme haiz sistemlerin tasarım ve üretimleri de tamamen milli kaynaklar kullanılarak gerçekleştiriliyor.
T625'in üstün performansı ve geniş görev yelpazesi sayesinde, yurtiçi kullanıcı makamların ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, uluslararası pazarlarda da hızla yer alması hedefleniyor.
TUSAS, IDEF 2017'de Milli Muharip Uçak ile ilgili detayları ilk kez sergileyerek, Türkiye'nin en önemli projelerinden birinde görev almanın gururunu yaşayacak.
TSK ihtiyaçları kapsamında, teknolojik yönden bağımsız bir hava gücü olma yolunda çok önemli bir adım olarak değerlendirilen, tasarım çalışmaları hızla ilerletilen Milli Muharip Uçak, benzetimli maketi ile ilk kez TUSAS standında katılımcılarla buluşacak.
Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinden 2030'lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek modern uçakların üretilmesi amaçlanıyor.
Projede yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu vb. teknoloji alanlarındaki çalışmaların sonucunda Türkiye, dünyada ABD, Rusya ve Çin'den sonra 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek alt yapı ve teknolojiye sahip 4. ülke olacak.
Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık'ın katılımı ile ilk atışını gerçekleştirilen, pilot eğitim ihtiyacının yanı sıra, hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerinin, düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle yapılabilmesi için geliştirilen HÜRKUŞ-C de TUSAS standında ziyaretçilerini bekliyor olacak.
Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı ihtiyacı kapsamında farklı görev senaryolarını destekleyecek şekilde tasarlanan HÜRKUŞ, keşif ve gözetleme uçağı olarak tasarlanan "HÜRKUŞ-C Hafif Taarruz" versiyonu ile, yakın hava desteği, hafif saldırı, keşif gözetleme görevleri için zırhlandırılmış yapısı ile düşük maliyetli operasyon kabiliyeti sağlıyor. HÜRKUŞ-C'nin havada kalış süresini artırmak için harici yakıt tankları bulunuyor.
Yerden gelecek tehditlere karşı Elektronik Harp sistemi entegre edilmiş, dahili yakıt tankları kendini onarabilme yeteneği ile donatılan HÜRKUŞ-C'nin çeşitli bölgeleri hafif silahlara karşı zırh ile korunuyor.
Yerli mühimmat başta olmak üzere, hedef başarımı yüksek lazer ve INS/GPS güdümlü mühimmat taşıyabilen (LUMTAS, CİRİT, Teber, HGK, LGK) HÜRKUŞ-C, bunların yanı sıra 250 lb ve 500 lb genel maksat sınıfı bombalar, roketler ve makineli top da kullanılabiliyor.
TUSAS tarafından tasarlanan ve üretilen Türk İnsansız Hava Aracı Sistemi ANKA, milli mühimmat ile donatıldı ve atış testleri başarı ile gerçekleştirildi. ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi Silah Entegrasyonu ilk kez IDEF 2017'de sergilenecek.
TUSAS, ANKA İHA Sistemine MAM-L, Cirit ve Lazer UMTAS mühimmatının entegrasyonu için ROKETSAN ile çalışmalara yeniden başladı.
İlk aşamada MAM-L entegrasyonu tamamlandı ve atış testleri başarıyla gerçekleştirildi ve silah entegrasyonu tamamlanmış ANKA İHA Sistemi görev bölgesine sevk edildi.
TUSAS, uzay alanındaki çalışmalarını IDEF 2017'de farklı bir atmosferde paylaşıyor olacak. Yaratılan özel dome alanı ile milli uydularımızın görsel ve yetenekleri, uydularımızın uzaya fırlatılış anları ve yeni uzay projeleri çok keyifli bir alanda paylaşılıyor olacak.
IDEF 2017 fuarında sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız.
Röportaj talepleriniz için lütfen bizimle temas kurunuz.
Medya İlişkileri:
Tel: +90 312 811 1800 /2299/2175