Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ve Kuala Lumpur Üniversitesi Malezya Havacılık Teknolojileri Enstitüsü ile teknik ve uygulamalı havacılık eğitimleri konusunda araştırma programları geliştirmek için iş birliği anlaşmasına imza attı.
Üniversite’nin Subang Kampüsünde imzalanan iş birliği anlaşması çerçevesinde gerçekleştirilecek olan karşılıklı insan kaynağı ve akademisyen geliştirme programları ile Malezya’nın havacılık endüstrisinde yetenek havuzunun ve genel olarak hava gücünün geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. İmzalanan anlaşma ile Malezya Havacılık Endüstrisi 2030 Projeleri kapsamında gerçekleştirilecek olan uçak ve insansız hava araçları tasarım, mühendislik, üretim, sistem entegrasyonu, tamir ve bakım (MRO) süreçlerinde iş birliği sağlanacak.
Kuala Lumpur Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliği anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil yaptığı açıklamada “ Şirketimizin, UniKL MIAT ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Malezya için oluşturulacak havacılık alanındaki eğitim programları ile Malezya’nın havacılık ekosistemine güç katacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Malezya, Dünya’nın havacılık alanında en hızlı gelişen ülkelerinin bulunduğu coğrafyada yer alıyor. Bu anlaşma Malezya’nın bölgede havacılık alanında lider olmasına katkı sağlamasının yanında, bu alanındaki talepleri yüksek kalitede iş gücü ile karşılamaya da imkan sağlayacak.”
Dr. Mohd Hafizi Shamsudin, Kuala Lumpur Üniversitesi Malezya Havacılık Teknolojileri Enstitüsü Dekanı yaptığı açıklamada “ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile ilişkilerimizi genişletecek olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Gerçekleştirilen “Üniversite – Sanayii” iş birliği havacılık alanındaki mezunlar ve Malezya havacılık endüstrisinin geleceği için fayda sağlayacak. Bu kapsamda üniversite bünyesinde oluşturmak istediğimiz Endüstriyel Mükemmeliyet Merkezi’nde havacılık alanında tasarım, mühendislik, üretim, sistem entegrasyonu ve tamir-bakım konularında gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında bu iş birliğini destekliyoruz.”dedi.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Hakkında
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatlı hava platformlarından insansız hava araçları ve uzay sistemlerine kadar entegre havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde 4 Milyon Metrekare açık, 640 Bin Metrekare kapalı alanda hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacılık, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasında yer almaktadır.
Kuala Lumpur Üniversitesi Malezya Havacılık Teknolojileri Enstitüsü Hakkında:
Malezya’nın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan üniversite, sektörün yakından tanıdığı akademisyenler ile profesyonellere ve mezunlara eğitim imkanı sağlıyor. Üniversite aynı zamanda Malezya Sivil Havacılık Otoritesi ve Avrupa Sivil Havacılık ve Emniyet Otoritesi tarafından kabul gören Kabul Görmüş Havacılık Eğitim Orgazisyonu unvanını taşıyor.